"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

МВФ: пенсійна реформа - обов'язковий елемент для чергового траншу

Четвер, 28 вересня 2017, 20:28

Запровадження пенсійної реформи в Україні, яка відповідатиме цілям програми підтримки МВФ, є обов'язковим елементом для завершення четвертого перегляду Фонду та прийняття рішення про надання наступного траншу Україні.

Про це заявив під час брифінгу в четвер у Вашингтоні офіційний представник МВФ Вільям Мюррей, передає "Укрінформ".

"Ми перебуваємо у тісному контакті з (українською – ред.) владою щодо пенсійної реформи. Її імплементація залишається критично важливою умовою для четвертого перегляду в рамках програми (кредитування – ред.) МВФ в Україні", - зауважив представник Фонду.

Він підкреслив, що діалог ведеться, в тому числі, на найвищому рівні. У цьому зв'язку Мюррей нагадав, що перший заступник директора-розпорядника МВФ Девід Ліптон повернувся з Києва менше ніж два тижні тому.

Реклама:

"Ми закликаємо уряд і парламент забезпечити, щоб адаптоване пенсійне законодавство досягло цілей реформи, розробленої у взаємодії з МВФ і Світовим банком", - наголосив представник Фонду.

Він зауважив також, що МВФ готовий до подальшого тісного співробітництва з Києвом щодо будь-яких можливих коригувань проекту закону про пенсійне забезпечення, необхідних для досягнення цілей реформи.

Раніше представник МВФ в Україні Йоста Люнгман заявив, що дата наступної місії МВФ ще не визначена і доля 2 мільярдів доларів траншу від МВФ під питанням.

Рекомендуємо почитати: Девід Ліптон, МВФ: Україна має ризики повернення назад

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: