"Турбоатом" повинен контролюватися державою – прем’єр

Четвер, 28 вересня 2017, 20:04

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман вважає, що контрольний пакет акцій (51%) ПАТ "Турбоатом" має залишатися у власності держави.

Про це він сказав на брифінгу в Харкові в четвер, передає "Інтерфакс-Україна".

"Турбоатом" має залишатися не менше 51% у власності, тобто у контрольній власності держави і крапка", - сказав Гройсман.

При цьому прем'єр зазначив, що в Україні в приватизації заборонено брати участь представникам країни-агресора, тобто Росії.

Реклама:

Раніше повідомлялося, що ПАТ "Турбоатом" (Харків), найбільший в Україні виробник турбінного обладнання, в якому понад 75% акцій належить державі, планує реорганізуватися в приватне АТ (ПАТ).

За даними НКЦПФР, станом на другий квартал поточного року державі належить понад 75,2241% акцій "Турбоатому", великим міноритарним власником є венчурний інвестфонд "Сьомий" під управлінням КУА "Сварог Ессет Менеджмент", пов'язаної з підприємцем Костянтином Григоришиним. Він володіє 15,3416% акцій.

Напередодні Гройсман на засіданні Нацради реформ при президентові України "назвав ПАТ "Турбоатом" у переліку пропонованих до приватизації об'єктів.

"Турбоатом" - єдиний в Україні виробник турбінного устаткування для гідро-, теплових і атомних електростанцій. Географія поставок підприємства охоплює 45 країн Європи, Азії, Америки та Африки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: