Ціни на нафту продовжують зростати

Середа, 27 вересня 2017, 10:31

Нафта дорожчає в ході торгів у середу, відновивши зростання завдяки галузевим даними про скорочення запасів нафти, яке стало сюрпризом для ринку.

Про це свідчать дані торгів, передає "Інтерфакс-Україна".

Ціна листопадових ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures до 8:10 збільшилася на 21 цент (0,36%) - до 58,65 долара за барель.

Нафта WTI з поставкою в листопаді на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) піднялася на 0,28 долара (0,54%) - до 52,16 долара за барель.

Реклама:

У вівторок Brent подешевшала на 0,58 долара (0,98%), до 58,44 долара за барель, WTI - на 0,34 долара (0,65%), до 51,88 долара за барель.

За оцінками Американського інституту нафти (API), товарні запаси палива в США впали минулого тижня на 761 тис. барелів. Зниження зафіксовано вперше після того, як ураган "Харві" досяг узбережжя США в кінці серпня.

Міністерство енергетики США оприлюднить офіційні дані в середу. Аналітики, опитані агентством Bloomberg, прогнозують зростання запасів на 3,1 млн барелів.

"Світові запаси все ще залишаються великикми, але вони скорочуються. Ми чекаємо збереження сильного попиту з поточного моменту до кінця року. У нафтових цін може залишатися потенціал для подальшого зростання", - вважає економіст Oversea-Chinese Banking Corp. Барнабас Ган.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!