В першому кварталі майже 8 тисяч українських компаній експортували продукцію до ЄС

Понеділок, 25 вересня 2017, 18:46

У 2016 році 13,4 тис. українських компаній експортували продукцію до ЄС, а тільки за I квартал 2017 року таких компаній було 7,8 тис., тоді як у 2012 році до ЄС поставляли продукцію 10 тис. компаній.

Про це в інтерв'ю УНІАН повідомила заступник міністра економічного розвитку і торгівлі – торговий представник України Наталія Микольська.

"Нами спільно з Державною фіскальною службою було проведено дослідження, і ми виявили, що в 2012 році з України до ЄС поставляли свою продукцію близько 10 тисяч компаній. Якщо ми подивимося на 2016 рік, то цих компаній було 13,4 тисяч", - заявила Микольська.

"Якщо ми подивимося на перший квартал 2017 року, то таких компаній вже було 7,8 тисяч. Ми бачимо, що постійно відбувається зростання кількості українських бізнесів, які постачають свою продукцію на територію ЄС", - сказала вона.

Реклама:

За словами Микольської, частково тенденція пояснюється розділенням компаній, проте в загальній динаміці зростання їх кількості цей чинник не є суттєвим.

"Скептики почнуть говорити, що це все структурування, компанії діляться, множаться, відкриваються дочірні підприємства. Така тенденція дійсно є, але вона не може бути більшою ніж 3-5% від загального збільшення кількості підприємств, що експортують до ЄС", - наголосила торгпред.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!