Ціна на нафту Brent подорожчала до максимуму за 8 місяців

Понеділок, 25 вересня 2017, 15:33

Ціни на нафту підсилили зростання на торгах в понеділок, вартість Brent наблизилася до рівня в 58 доларів за барель.

Про це свідчать дані торгів, передає "Інтерфакс-Україна".

Вартість листопадових ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures до 15:00 у понеділок зросла на 0,84 долара (1,48%) - до 57,7 долара за барель. В ході торгів ціна зростала до 57,8 долара за барель, що є максимумом з 3 січня 2017 року.

Ціна ф'ючерсу на нафту WTI на листопад на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) збільшилася до цього часу на 0,44 долара (0,87%) - до 51,1 долара за барель.

Реклама:

Підтримують ринок сигнали, що надлишок нафти на ринку, який формувався з середини 2014 року, поступово скорочується на тлі обмеження видобутку і збільшення попиту.

"Здається, ринок починає переконуватися в тому, що на тлі падіння запасів нафти, ребалансування дійсно відбувається", - цитує MarketWatch аналітика PVM Oil Associates Ltd. Тамаш Варга.

Фундаментальні показники ринку нафти повільно наближаються до "нової рівноваги", але ринок все ще нестабільний, заявив глава трейдингу Eni Франко Маньяні на конференції S & P Global Platts APPEC в Сінгапурі.

Додаткову підтримку цінам на нафту в понеділок надали заяви президента Туреччини Реджепа Ердогана про можливість заморожування закупівель нафти і газу з Іракського Курдистану, який готується провести референдум про незалежність.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!