Розслідування у справі голови ОГХК Журила завершиться у жовтні - САП

П'ятниця, 22 вересня 2017, 10:05

Розслідування справи стосовно голови правління ПАТ "Об'єднана гірничо-хімічна компанія" Руслана Журила завершиться у жовтні.

Про це заявив керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький.

"Справу не закрито, справа на стадії завершення", - сказав Холодницький в програмі "Право на владу" на телеканалі "1+1", відповідаючи на запитання про те, чи достовірна інформація про нібито закриття цієї справи.

"Як прокурор конкретних термінів (завершення розслідування - ред) назвати не можу, але в мене як у керівника прокуратури справа стоїть (у планах) на завершення на жовтень", - додав він.

Реклама:

Як відомо НАБУ 25 січня 2017 року затримало голову ПАТ "Об'єднана гірничо-хімічна компанія" Руслана Журило, який може бути причетний до завдання збитків компанії на суму понад 300 млн гривень.

28 січня йому обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів з альтернативою внесення застави в розмірі 100 млн грн.

9 березня Апеляційний суд Києва зменшив заставу затриманому керівнику ПАТ "Об’єднана гірничо-хімічна компанія" Руслану Журилу зі 100 млн грн до 12 млн грн.

24 березня Журило вийшов під заставу 12 мільйонів гривень.

ЗМІ повідомляли, що за ОГХК стоїть екс-нардеп Микола Мартиненко, а Журило був призначений на посаду за його протекцією. Сам Журило це спростовував.

У листопаді 2015 року нардеп Сергій Лещенко звинуватив ОГХК в невигідності продажу продукції австрійській компанії Bollwerk Finanzierungs- und Industriemanagement AG.

За його словами, директор і акціонер Bollwerk Вольфганг Айбергер є також керівником компанії Steuermann Investitions- und Handelsgesellschaft mbH, через яку Східний ГЗК закуповував урановий концентрат в Казахстані. Лещенко стверджує, що Bollwerk є "прокладкою" і пов'язана з Мартиненком.

Останній заперечував це, визнаючи лише, що знайомий з Журилом з 2006 або 2007 року, коли той був заступником директора Східного ГЗК.

Читайте також: Ядерне збагачення Миколи Мартиненка

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: