Продаж активів Фонду гарантування на 13 мільярдів може зірватися

Четвер, 21 вересня 2017, 16:05

Директор-розпорядник Фонду гарантування вкладів фізичних осіб Костянтин Ворушилін розкрив подробиці продажу активів банків-банкрутів на майданчиках "Фьост Файненшиал Нетворк Юкрейн" і "Дебтекс Україна".

Про це він сказав в кулуарах Ukrainian financial forum 2017 Одесі, передає FinClub.

"На одному з майданчиків не заявився жоден покупець", - сказав Ворушилін.

На другому майданчику, за його словами, кілька покупців подали заявки, але "з дуже низькими цінами". За правилами конкурсу, інвестори подавали заявки до 19 вересня.

Реклама:

Початкові ставки потенційних покупців виявилися навіть нижче оціночної вартості лотів. "Вони вважають оцінки завищеними", - сказав глава Фонду. Лот на DebtX Фонд виставляв за 600 млн гривень, на FFN - 810 млн гривень.

На FFN заявлені торги пакетом з 52 кредитів, які знаходяться в заставі НБУ, на суму 170 млн доларів в еквіваленті. Лот DebtX - на суму 240 млн доларів. Сумарний номінальний обсяг продаваних кредитів - 13 млрд гривень.

Він не уточнив, за яким з лотів не було інтересу покупців. "Сьогодні ми чекаємо, що покупці підвищать свої ставки", - сказав Ворушилін.

Він не виключив, що за підсумками торгів сьогодні продаж лотів може не відбутися. "Але ми поки чекаємо. Все може бути", - підкреслив він.

Як повідомлялося, Фонд гарантування винен Національному банку понад 9 млрд гривень і Міністерству фінансів - понад 60 млрд гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: