У Фірташа кажуть, що землю на Житомирщині їм виділили для рекультивації

Середа, 20 вересня 2017, 19:14

Інформація про нібито виділення ТОВ "Валки-Ільменіт" (входить до титанового бізнесу Group DF бізнесмена Дмитра Фірташа) 82,5 га землі в Житомирській області для проведення гірських робіт, не відповідає дійсності.

Про це ЕП повідомили у прес-службі Group DF.

"Насправді, земельну ділянку, площею 82,5 га, Валки-Гацківського родовища у Житомирській області, було виділено підприємству "Валки-Ільменіт" для проведення гірничих робіт ще в 2007 році, терміном на 10 років", - йдеться у повідомленні.

Як наголошується, 30 серпня 2017 року договір оренди земельної ділянки закінчився, і до цього часу підприємство повністю завершило проведення видобутку корисних копалин.

Реклама:

"Тепер на виконання своїх зобов'язань перед державою та з метою поліпшення екологічної ситуації в регіоні своєї присутності, комбінат "Валки-Ільменіт" приступив до рекультивації цієї земельної ділянки. Однак, згідно із законодавством, проведення рекультиваційних робіт вимагає продовження терміну оренди землі", - заявили у Group DF.

"У зв'язку з цим, 9 вересня Житомирською облдержадміністрацією було прийнято рішення про продовження оренди земельної ділянки для ТОВ "Валки-Ільменіт". При цьому, розмір орендної плати був збільшений і становить 7,8 млн гривень на рік", - йдеться у повідомленні.

Раніше видання "Наші гроші" повідомило, що Житомирська облдержадміністрація погодила надання в оренду ТОВ "Валкі-Ільменіт" 82,5 гектар землі під видобуток ільменіту, необхідного "Кримському титану" для виготовлення титану.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: