"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Російські авіакомпанії винні Україні 2,7 мільярда гривень штрафів

Вівторок, 19 вересня 2017, 15:38

Державіаслужба України за період введення санкцій проти авіакомпаній, які порушили повітряний простір України, застосувала до них понад 20 тисяч штрафів на загальну суму 2,72 мільярда гривень.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на відповідь на запит до Державіаслужби.

У відомстві нагадали, що указом президента України від 16 вересня 2015 року введено в дію рішення РНБО про застосування персональних санкцій до юридичних осіб, зокрема, до авіакомпаній Російської Федерації.

За даними Державіаслужби таких порушників-авіакомпаній РФ налічується більше 40, серед них, зокрема, "Аерофлот", "Вім авіа", "Газпром авіа", "Ред Вінгс", "Росія", "Алроса", "Уральські авіалінії", "Ямал", "Ютейр", "Трансаеро", "224 авіазагін", "Когалимавіа" "Сокіл", "Барс Аеро" та ін.

Реклама:

Санкції до порушників застосовані у вигляді штрафу за кожне порушення в розмірі 8 тис. неоподатковуваних мінімальних доходів громадян (136 тис гривень).

Станом на 15 вересня 2017 року через зазначеної суми в 2,7 млрд гривень жодна штрафна санкція оплачена не була.

Разом з цим Державіаслужба спільно з Міністерством інфраструктури та Міністерством закордонних справ в рамках компетенції вживає заходів щодо звернення в міжнародні судові інстанції для врегулювання ситуації з оплати зазначеної заборгованості та недопущення порушень використання повітряного простору України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: