Єврокомісія перевірить, чи не порушує Ryanair права пасажирів скасуванням рейсів

Вівторок, 19 вересня 2017, 12:05

Європейська комісія перевірить авіакомпанію Ryanair на предмет можливого порушення прав пасажирів.

Про це повідомляє DW.

Як роз'яснили в Брюсселі, авіакомпанії, що працюють в Європі, повинні дотримуватися діючих правил. У разі скасування внутрішньоєвропейських рейсів пасажири мають право на великі компенсації - від 250 до 400 євро.

Реклама:

Голова Ryanair Майкл О'Лірі вважає, що дана міра позначиться на репутації перевізника, а також призведе до збитків в розмірі 25 млн євро.

Він також спростував припущення, що масове скасування рейсів пов'язане зі звільненням великої кількості пілотів. За його словами, причина анулювання польотів криється у відпустках льотчиків, страйках авіадиспетчерів та поганій погоді.

Тим часом конкурент Ryanair на ринку дешевих польотів, норвезька авіакомпанія Norwegian, заявила, що переманила до своїх лав близько 140 пілотів, які раніше працювали на ірландське підприємство.

За даними газети Irish Independent, проблеми з персоналом у Ryanair дійсно існують, в зв'язку з чим компанія стала пропонувати новим пілотам в якості бонусу разову виплату при влаштуванні на роботу в розмірі 10 тис. євро.

Як повідомлялося, ірландський лоукостер Ryanair скасував від 40 до 50 рейсів в день на найближчі шість тижнів, щоб дати співробітникам можливість сходити у відпустку після пікового літнього сезону.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: