"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Сенат США стурбований застосуванням технології Face ID

Субота, 16 вересня 2017, 15:00

Новий iPhone X з функцією Face ID ще не потрапив в руки перших покупців, але багато хто вже стурбований питанням приватності, в тому числі і Сенат США.

Про це повідомляє high-tech.fm.

Відзначається, що у Сенату США поки назріло два питання. Перший - чи буде Apple надавати правоохоронним органам скани осіб користувачів і чи не стане компанія сама збирати базу даних в корисливих цілях.

Сенатор США Аль Франкен відправив главі Apple Тіму Куку лист зі списком питань, які його турбують. Багато з питань політика вже були озвучені ЗМІ та експертами відразу після презентації нових продуктів. Тоді фахівці з кібербезпеки розкритикували Apple, яка заявила, що ймовірність помилки Face ID при розпізнаванні особи дорівнює одному шансу на мільйон. Франкен теж хоче зрозуміти, як саме розробники встановили цей показник і які кроки встановили для захисту від злому.

Реклама:

Як зазначає видання Recode, компанія навчала алгоритм на прикладі мільярда фотографій. Одне з перших питань Франкена - звідки Apple взяла ці фотографії. Сенатор побоюється, що компанія буде використовувати алгоритм в своїх цілях або продавати "відбитки осіб" іншим компаніям, в тому числі спецслужбам.

Під час презентації нових продуктів в Steve Jobs Theatre старший віце-президент з маркетингу Філ Шиллер пояснив, що всі біометричні дані на iPhone X будуть оброблятися процесором на самому пристрої і не будуть пересилатися в хмару. Однак сенатор хоче переконатися, що Apple не змінить цей порядок в подальшому і не буде з яких-небудь причин зберігати фотографії власника та інших людей, які опиняться "під прицілом" Face ID.

Франкен хоче зрозуміти, чи зможе компанія отримувати віддалений або прямий доступ до пристрою і отримувати з нього біометричні дані власника iPhone X. Сенатор також запитав, як Apple буде реагувати на запити поліції та інших правоохоронних органів, якщо вони вимагатимуть доступ до даних.

Нагадаємо, Apple представила новий iPhone X c технологією розпізнавання особи Face ID.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: