"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Захоплений окупантами "Чорноморнафтогаз" працює на виснаження - "Нафтогаз"

Середа, 13 вересня 2017, 16:45

Захоплена Росією в Криму компанія "Чорноморнафтогаз" на сьогодні виснажує ресурси газу на родовищах і поступово скорочує видобуток "блакитного" палива.

Про це повідомляє НАК "Нафтогаз України" на своїй сторінці у Facebook.

"Зараз кримський "Чорноморнафтогаз" працює на виснаження, на знищення. Видобуток на родовищах падає... РФ побудувала газопровід в Крим з боку Росії, щоб качати газ звідти", - сказала голова правління компанії "Чорноморнафтогаз", яка перереєструвалася в Україні, Світлана Нєжнова.

Реклама:

"Шельф розвивати дорого. Запаси родовищ Штормове і Архангельське (знаходяться в Чорному морі) виснажуються. Необхідна інтенсифікація цих свердловин, а це вимагає великих вкладень", - заявила вона.

Також Нєжнова додала, що співробітники українського "Чорноморнафтогазу" періодично випливають в море разом з прикордонниками та фіксують факти переміщення захоплених Росією двох бурових платформ, а також факти видобутку газу за допомогою цього обладнання.

"Окупанти дуже нервують, коли ми підходимо до наших бурових платформ. Вони на цих бурових і на наших кораблях намалювали прапор Російської Федерації. Було брязкання мускулами, залізом. Було випробування, у кого першого здадуть нерви - у нас або у них", - зазначила голова компанії.

"Чорноморнафтогаз" входить до складу НАК "Нафтогаз України" і спеціалізується на розвідці і видобутку нафти і газу в акваторії Чорного і Азовського морів.

На балансі компанії перебувають 17 родовищ, з яких 11 газових, 4 газоконденсатних і 2 нафтових. Сумарні запаси всіх родовищ на сьогоднішній день становлять: по природному газу - 58,56 млрд куб м, по газовому конденсату - 1231 тис тонн, по нафті - 2530 тис тонн.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!