Tesla збільшила ємність батарей в електромобілях і врятувала клієнтів від урагану "Ірма"

Понеділок, 11 вересня 2017, 13:40

Компанія Tesla провела дистанційне оновлення програмного забезпечення своїх електромобілів Model X і Model S у Флориді, яке дозволило збільшити ємність їх акумуляторів і запас ходу відповідно.

Про це повідомляє Quartz.

Йдеться про Model X і Model S, на які встановлені батареї в 75 кіловат-год, але програмне забезпечення обмежує їх ємність до 60-70 кіловат-год. З обмеженням такі акумулятори забезпечують запас ходу в 200-230 миль (320-370 кілометрів) на одній зарядці.

Реклама:

Один з власників Tesla, що живе у Флориді, де було оголошено евакуацію через ураган "Ірма", звернувся до Tesla з проханням зняти обмеження, вказавши, що додатковий запас ходу в 30 миль (48 кілометрів) допоможе йому дістатися до безпечного місця.

Tesla прохання виконала і випустила оновлення ПЗ для всіх електромобілів на території штату.

Після оновлення програмного забезпечення, як повідомив в соцмережах один з власників Tesla, запас ходу його електромобіля збільшився до 242 миль (близько 390 кілометрів).

Оновлення ПЗ, що збільшує ємність батареї, буде діяти до 16 вересня, повідомила Tesla своїх клієнтів у Флориді.

Через потужний ураган "Ірма" у Флориді була оголошена евакуація більше 6 мільйонів осіб. Аеропорт Майамі - найбільший у штаті - тимчасово призупинив свою роботу через ураган, швидкість вітру в якому досягає 155 кілометрів на годину.

Нагадаємо, Tesla встановила рекорд, проїхавши більше тисячі кілометрів без підзарядки.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: