ДФС відшкодувала платникам понад 68 мільярдів ПДВ

Середа, 9 серпня 2017, 18:38

Протягом січня-липня 2017 року платникам відшкодовано 68,3 мільярда гривень податку на додану вартість при заявлених 66 мільярдах гривень.

Про це повідомив в.о. голови ДФС Мирослав Продан, йдеться на сайті ДФС.

Як зазначається, це на 41,4%, або на 20 млрд гривен перевищує відповідний період минулого року.

"Якщо на початок квітня - на момент запуску системи автоматичного відшкодування ПДВ - загальна заборгованість становила 15,3 млрд гривень, то в перший місяць роботи електронного режиму борг скоротився на 11,5 млрд гривень - до 3,8 млрд гривень. На 1 серпня цей показник вже склав 1,86 млрд гривень. Лише за перший тиждень цього місяця сума заборгованості зменшилась ще на 410 млн гривень. Маємо надію, що до кінця року питання боргів з відшкодування ПДВ буде повністю закрите", - наголосив Продан.

Реклама:

За його словами, майже 96% заявлених до повернення сум відшкодовувалися протягом місяця за результатами камеральних перевірок.

Із загальної суми цьогорічного відшкодування понад 60% повернуто платникам протягом квітня-липня 2017 року. Так, із заявлених у цей період 38,5 млрд гривень відшкодовано 41,4 млрд гривень ПДВ.

Очільник ДФС також розповів, що з початку впровадження Електронного реєстру автоматичного відшкодування ПДВ з 1 квітня 2017 року заборгованість з відшкодування цього податку скорочено на 90,5%, або майже на 13,9 млрд гривень.

Рекомендуємо почитати: Хто багато років заробляв на відшкодовуванні ПДВ

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: