"Укрзалізниці" не потрібні невідомі гастролери - Омелян

Середа, 9 серпня 2017, 13:45

Міністр інфраструктури Володимир Омелян задоволений звільненням керівника"Укрзалізниці".

Про це він заявив на брифінгу для журналістів, коментуючи рішення Войцеха Балчуна.

"Я щасливий з двох моментів. Що відбулося звільнення Балчуна і що відбулося звільнення мого першого заступника міністра", - сказав він.

Реклама:

"Проблема не в Балчуні персонально. Проблема в тому, що в нас є маса фактів зловживань. Маса фактів впливу політичних, кримінальних угруповань на роботу "Укрзалізниці". На цьому ми повинні поставити крапку, тому що "Укрзалізниця" може бути локомотивом української економіки. Ми бавимося з вогнем. Це компанія, яка формує 5% ВВП держави", - додав Омелян.

Він заявив, що процедура обрання нового керівника повинна бути максимально відкритою.

"Щоб ми не запрошували якихось колишніх невідомих гастролерів. А запрошували фахових людей, які компетентні в бізнесі сьогодні, а не є пенсіонерами чи морально, чи фізично", - сказав він.

Омелян також заявив, що наразі доцільно повернути підпорядкування "Укрзалізниці" до Мінінфраструктури, хоча після формування наглядової ради в компанії, питання її підпорядкування відпаде.

На офіційному сайті міністерства з'явився коментар Омеляна, у якому він позитивно оцінив рішення Уряду щодо звільнення голови правління ПАТ "Укрзалізниця" Войцеха Балчуна.

"Звільнення Балчуна - правильний крок, хоча саме звільнення мало відбутися найпізніше в червні цього року за підсумками відповідного звіту в Уряді. Хотів би підкреслити, що питання зміни вищого керівництва Укрзалізниці порушувалось мною протягом останніх 10 місяців, і нарешті це сталося", - сказав він.

"Наразі Генеральною прокуратурою та іншими правоохоронними органами розслідується близько 90 кримінальних проваджень за фактами привласнення, розтрати, заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем. Крім того, Балчун фактично самоусунувся від виконання обов'язків задовго до свого звільнення", - заявив Омелян.

Як відомо, голова "Укрзалізниці" Войцех Балчун подав у відставку через особисті обставини.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!