Суд арештував "вертолітний майданчик Януковича"

П'ятниця, 4 серпня 2017, 13:25

Апеляційний суд Києва виніс рішення про накладення арешту та заборону користуватися земельними ділянками та розташованими на цих ділянках об'єктах нерухомості, власником якого є ТОВ "Амадеус Ко".

Про це на своїй сторінці у Facebook написав генпрокурор Юрій Луценко.

Майно передано на відповідальне зберігання ДП "Фінансування інфраструктурних проектів".

Реклама:

Нагадаємо, Верховним Судом України 28 лютого 2017 задоволено заяву Генеральної прокуратури України та скасовано незаконні судові рішення, якими безпідставно, за відсутності висновків органів Державної фіскальної служби України, з Державного бюджету України на користь ТОВ "Амадеус Ко" стягнуто понад 66 млн грн бюджетного відшкодування податку на додану вартість. 

ТОВ "Амадеус Ко" виступило замовником будівництва вертолітного майданчика для тодішнього президента України Віктора Януковича, нагадує Інтерфакс-Україна.

У травні 2012 року депутат Київської міськради Олександр Бригинець заявляв про намір Київради звернутися до органів прокуратури та Державної інспекції архітектурно-будівельного контролю щодо перевірки законності будівництва вертолітного майданчика для президента України і відповідності споруджуваного об'єкта проектній документації.

До цього, на той час лідер партії "УДАР", нині мер Києва Віталій Кличко оскаржив в Окружному адміністративному суді Києва будівництво вертолітного майданчика для президента на столичних схилах Дніпра, подавши позов для визнання протиправним та скасування рішення Київради, згідно з яким ТОВ "Амадеус Ко" отримало в оренду на 25 років земельні ділянки площею 2,18 га.

Пізніше будівля КВЦ неодноразово піддавалася обшукам правоохоронців.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: