"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Standard&Poor's попередило США про можливий дефолт

Четвер, 31 серпня 2017, 18:50

Рейтингове агентство Standard&Poor's (S&P) попередило про серйозні наслідки для економіки США, якщо Конгрес не підвищить ліміт держборгу до кінця вересня.

Про це повідомляє "Радіо свобода".

Головний економіст S&P Бет Енн Бовіно вважає, що якщо ліміт не буде підвищений, то наслідки для економіки можуть бути більш серйозними, ніж крах Lehman Brothers у 2008 році. США можуть зіткнутися з дефолтом, закриттям державних компаній і повернутися до рецесії.

Реклама:

Агентство Reuters відзначає, що загроза дефолту в США виникла через конфлікт президента Дональда Трампа з Конгресом з приводу будівництва стіни на кордоні з Мексикою.

Трамп пригрозив, що може допустити закриття державних установ, якщо Конгрес не забезпечить виділення необхідних коштів для зведення стіни.

Будівництво стіни на кордоні з Мексикою для боротьби зі злочинністю було однією з головних передвиборчих обіцянок Трампа. Він підписав указ про зведення стіни на кордоні США і Мексики в кінці січня.

На думку президента, вона допоможе в боротьбі з незаконною міграцією і контрабандою наркотиків.

На початку року Міністерство внутрішньої безпеки США оцінило витрати на загородження в більш ніж 20 млрд доларів. Трамп розраховував, що будівництво частково оплатить мексиканський уряд. Мексика платити за прикордонний бар'єр відмовилася.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: