"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У США тестують доставку піци безпілотними автомобілями

Вівторок, 29 серпня 2017, 16:50

У США стартувала тестова доставка піци Domino's Pizza за допомогою безпілотних автомобілів Ford Fusion Hybrid.

Про це повідомляє Itc.ua.

Як зазначається, тест триватиме кілька тижнів в американському місті Анн-Арбор в штаті Мічиган (120 тисяч населення, з яких 32% - студенти), при цьому мережа ресторанів вивчатиме реакцію своїх клієнтів на такий спосіб доставки і особливості взаємодії з роботизованою системою, а автовиробник одержить додаткові дані для поліпшення власної системи автопілотування.

Реклама:

Клієнти, яким безпілотник привезе піцу, будуть визначатися випадковим чином. В процесі замовлення клієнт отримає SMS із спеціальним кодом, який буде необхідно ввести на терміналі на задній стійці седана, після чого задні двері відкриються і людина отримає доступ в салон. Піца буде чекати її на задньому сидінні в спеціальному боксі, розробленому компанією Roush Enterprises, для збереження продукту гарячим.

У компанії Domino's Pizza обіцяють, що автомобіль під'їде якомога ближче до дверей замовника, але в будь-якому випадку процес отримання піци буде менш зручним, ніж при доставці кур'єром, який приносить піцу безпосередньо в руки.

Під час тестування доставки піци за кермом безпілотних Ford Fusion будуть перебувати інженери автовиробника, проте це буде зроблено виключно для збору інформації (і для вирішення проблем у виняткових випадках).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: