УЗ почала розміщувати вільні мільйони в цінних паперах

Вівторок, 29 серпня 2017, 15:15

ПАТ "Укрзалізниця" вперше провело операції з розміщення тимчасово вільних коштів за допомогою операцій РЕПО з державними облігаціями.

Про це повідомляє ЦТС.

Відзначається, що всього розміщено 81 мільйон гривень.

Як пояснив директор з економіки та фінансів УЗ Андрій Рязанцев, у компанії на поточних рахунках виникають великі суми вільних коштів у зв'язку з невідповідністю періодів надходження виручки та витрат - гроші можуть перебувати без руху від 1 тижня до 3 місяців.

Реклама:

У цей період їх вигідно розміщувати в інструменти фінансового ринку, зазначив Рязанцев.

"Наприклад, у вересні" Укрзалізниця "повинна виплатити за євробондами і кредитом ЄБРР близько 30 млн доларів, на той час гроші розміщуються в державні цінні папери за операціями РЕПО для забезпечення їх прибутковості протягом всього часу", - повідомили в УЗ.

Там також зазначають, що при операціях з держоблігаціями прибутковість, за умови стабільного курсу гривні, перевищує ставку за валютними кредитами, які в даний момент становлять понад 90% кредитного портфеля компанії.

УЗ також заявляє, що систематично проводить зустрічі та сеанси конференц-зв'язку з інвесторами з метою інформування про фінансовий стан компанії і зміни в її діяльності. Остання зустріч з інвесторами відбулася в Лондоні 7 липня 2017 року на форумі Ukraine Investor Day, організованому Dragon Capital за участю представників уряду і провідних фінансових інститутів.

Компанія також анонсує проведення регулярних квартальних зустрічей з провідними аналітиками та експертами ринку для подальшого висвітлення змін у своїй діяльності. Першу зустріч планується провести в кінці вересня за результатами Ernst & Young, яка проводить аудит піврічної звітності УЗ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!