Селяни виступають проти будівництва сонячної електростанції

Вівторок, 29 серпня 2017, 12:33

Мешканці села Михайлівка Миколаївської області виступили проти будівництва сонячної електростанції через побоювання, що це може негативно вплинути на їхнє здоров'я.

Про це повідомляє Ecotown з посиланням на Владу Громадам.

Як зазначається, таке рішення стало результатом громадських слухань щодо врахування громадських інтересів під час розроблення містобудівної документації - Детального плану території земельної ділянки з метою зміни категорії та цільового призначення ділянки для будівництва будівель та споруд енергогенеруючих підприємств в межах сільради (за межами населеного пункту).

"4 серпня на сесії сільради було прийнято рішення про відмову ТОВ "Ульянівка-Еліос" змінювати цільове призначення земельних ділянок, також ми звернулися до Держкадастру з проханням призупинити всі роботи з цією землею - використання 10 га місцевого пасовища під сонячні батареї це нераціонально", - зазначає жителька села Тетяна Тетенькіна.

Реклама:

"Ми випадково прочитали оголошення в газеті "Маяк" – і тепер депутати збирають по вулицях людей, ми проводимо обговорення, збираємо підписи проти встановлення сонячних батарей", - додає вона.

До того ж, за словами жительки, селяни побоюються, що встановлення такої сонячної електростанції негативно вплине на стан здоров'я людей.

"Корови нашого односельчанина, у якого електричні опори проходять біля будинку, хворіють постійно лейкозом. А який негатив принесе нам сонячна електростанція біля села?", - висловила свої побоювання жінка.

В свою чергу присутній на громадських обговореннях Олександр Афанас'єв, директор і власник ТОВ "Ульянівка-Еліос" , яке мало намір побудувати сонячну електростанцію у Михайлівці, пообіцяв виділити землю для прогону худоби - 40 метрів, облаштувати ставок для напування тварин, а також зареєструвати установу в Миколаївському районі, аби податки йшли до місцевого бюджету.

Однак результатом громадських обговорень стало одноголосне рішення присутніх - проти зміни цільового призначення ділянки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!