"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ICU купила 100% акцій "УкрСиб Кепітал Менеджмент"

Четвер, 24 серпня 2017, 14:16

Група ICU завершила операцію з придбання ТОВ "УкрСиб Кепітал Менеджмент", дочірньої компанії Ukrsibbank BNP ParibasGroup.

Про це йдеться в прес-релізі ICU.

"Після отримання дозволу на придбання "УкрСиб Кепітал Менеджмент" з боку Антимонопольного комітету і Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку ми внесли зміни до складу учасників компанії, що є завершальним етапом", - сказав керуючий директор групи ICU Костянтин Стеценко.

В результаті придбання, активи під управлінням групи ICU зросли на 752,6 млн гривень станом на 14 серпня 2017 року.

Реклама:

"Ця угода відповідає стратегії розвитку групи ICU. Придбання "УкрСиб Кепітал Менеджмент" зміцнить позиції групи ICU на ринку послуг з управління активами і, зокрема, в управлінні недержавними пенсійними фондами, що важливо напередодні пенсійної реформи в країні", - сказав Стеценко.

Група ICU створена у 2006 році, надає послуги з торгівлі цінними паперами, інвестиційно-банківські послуги, а також здійснює управління активами інститутів спільного інвестування. До її складу входять ТОВ "Інвестиційний капітал Україна", КУА "Інвестиційний капітал Україна", банк "Авангард" і КУА-АПФ "Трійка Діалог Україна".

КУА "УкрСиб Кепітал Мендежмент" заснована у 2013 році як компанія з управління активами групи УкрСиббанку.

Станом на 31 березня 2017 року, під керуванням "Укрсиб Кепітал Мендежмент" знаходилося чотири корпоративних інвестиційних фонди і недержавний пенсійний фонд із загальним обсягом активів під управлінням 694,85 млн грн.

Співвласником і головою ради директорів групи була екс-голова НБУ Валерія Гонтарева. Після призначення на посаду Гонтарева продала свою частку в ICU, а партнерами групи залишилися Макар Пасенюк і Костянтин Стеценко.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: