"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Порт Маріуполя може втратити половину вантажів через Керченський міст

Середа, 23 серпня 2017, 13:10

Обмеження на прохід через Керченську протоку через будівництво Росією моста в окупований Крим приведуть до того, що порт Маріуполя втратить приблизно 43% своєї вантажопереробки.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства з питань тимчасово окупованих територій.

Як пояснили у відомстві, згідно з новими вимогами, пройти під мостом в Азовське море зможуть тільки судна довжиною не більше 160 м, осадкою не вище 8 м і не більше 33 м заввишки над рівнем моря.

Реклама:

У той же час за даними Маріупольського порту, як мінімум 144 судна, що заходили в порт протягом минулого року, були більше позначених габаритів. Від загального числа суден, що зайшли у порт, це становить 23%.

"Встановлені обмеження призведуть до того, що в Маріупольський морський порт зможуть заходити тільки судна з порівняно меншою повною вантажопідйомністю (10 тис. тонн)", - заявили в міністерстві.

"Це, в свою чергу, впливатиме на конкурентоспроможність порту, оскільки такими судами можна перевозити вантажі в межах Чорного і Середземного морів. На інші континенти - в Азію, Африку і в американські країни перевезення здійснюється судами океанських класів", - сказано в повідомленні.

Як повідомлялося, раніше МЗС України висловив протест у зв'язку з введенням Росією заборони на судноплавство через Керченську протоку протягом серпня та вересня через будівництво моста.

Заступник міністра інфраструктури України Юрій Лавренюк заявив, що українська влада готує позов проти Росії через введені обмеження.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: