США почали розслідування крадіжок Китаєм інтелектуальної власності

Субота, 19 серпня 2017, 09:15

США розпочали формальне розслідування щодо ймовірних крадіжок Китаєм інтелектуальної власності.

Про це повідомляє Reuters.

Розслідування стало першим прямим заходом адміністрації Трампа проти торговельної практики Китаю, яка, як стверджують у бізнесових колах США, завдає шкоди американській промисловості.

"Після консультацій із зацікавленими сторонами та іншими державними установами я вирішив, що ці критичні питання заслуговують на ретельне розслідування", - заявив американський торговельний представник Роберт Лайтхайзер.

Реклама:

Трамп неодноразово виступав проти китайської торговельної практики, але, як президент, він не вживав значних заходів до цього тижня.

Раіше Китай уникав спроб колишніх американських президентів вжити заходів проти його практики в галузі інтелектуальної власності. Службовці адміністрації заявили, що збитки від крадіжок Китаєм інтелектуальної власності США можуть досягати до 600 мільйонів доларів.

Розслідування, ймовірно, ще більше ускладнить відносини США з Китаєм, найбільшим торговим партнером країни. Адміністрація Трампа тисне на Пекін аби той вжив заходів з примусу Північної Кореї до закриття ядерної та ракетної програм.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!