Литва видала США підозрюваного в обмані Facebook і Google на 120 мільйонів

Четвер, 17 серпня 2017, 19:44

Громадянин Литви Евалдас Римашаускас, який звинувачується в тому, що за допомогою сфальсифікованих електронних листів обманом виманив у американських компаній інформаційних технологій Facebook і Google більше 100 млн доларів, був виданий США.

Про це повідомляє портал Delfi з посиланням на Бюро кримінальної поліції Литви.

Процедура передачі була проведена після винесення в п'ятницю Апеляційним судом Литви (АСЛ) вердикту про те, що громадянин Литви повинен бути виданий США.

 Як стверджує АСЛ, Римашаускас звинувачується в тому, що обманом виманив у Facebook 98,88 млн доларів, а у Google - 23,23 млн доларів.

Реклама:

 АСЛ підкреслив, що не дає оцінку обставинам злочину і доказу провини, а "повинен довіряти інформації, яку вказала судова інстанція держави, що звернулася з проханням про видачу особи".

Звинувачення в шахрайстві, відмиванні грошей і крадіжці ідентичності пред'явив Римашаускасу Суд присяжних Південного округу Нью-Йорка.

За два перших злочини загрожує позбавлення волі на термін до 20 років. Римашаускас був затриманий на прохання США в Литві 16 березня 2017 року і весь час перебував під арештом.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: