Китайська компанія обійшла Apple за продажами смартфонів у Європі

Вівторок, 15 серпня 2017, 18:06

Південнокорейський виробник Samsung Electronics став лідером за обсягами продажу смартфонів на ринку Центральної та Східної Європи в другому кварталі 2017 року, при цьому на друге місце, обійшовши Apple, знову вийшла китайська Huawei.

Про це свідчать дані дослідницької компанії Canalys, передає "Інтерфакс-Україна".

Samsung збільшив обсяги продажу смартфонів у регіоні у квітні-червні на 14% - до 4,9 млн одиниць - завдяки високому попиту на пристрої серій Galaxy A і Galaxy J.

Huawei продала 1,8 млн смартфонів, випередивши Apple менше ніж на 50 тис. проданих пристроїв, переважно за рахунок смартфонів низької та середньої цінової категорій.

Реклама:

"Huawei ненадовго здала позиції, опустившись нижче Apple за обсягами продажу в І кварталі цього року, - зазначає аналітик Canalys Бен Стентон. - Проте тепер китайська компанія знову попереду, її обсяги продажу в ІІ кварталі зросли на 11%".

Частка Samsung на ринку смартфонів Центральної та Східної Європи в ІІ кварталі поточного року становила 32%, Huawei - 12%, Apple - 11%, китайських Xiaomi і Lenovo - відповідно 7% і 5%.

Тим часом лідерами на глобальному ринку "розумних" браслетів у ІІ кварталі стали китайські Xiaomi та Fitbit, залишивши Apple третє місце.

Xiaomi продала 3,5 млн "розумних" браслетів, Fitbit - 3,3 млн одиниць, тоді як Apple - лише 2,7 млн пристроїв AppleWatch, повідомила Canalys.

Згідно з прогнозом компанії, ринок смарт-годинників зросте в другому півріччі 2017 року за рахунок просування "розумного" годинника з підтримкою стільникового зв'язку.

Виробники смарт-годинників можуть продати ще близько 12 млн пристроїв до кінця поточного року.

У другому кварталі глобальні обсяги продажу "розумного" годинника збільшилися на 8%, зазначено в огляді Canalys.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: