"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Французька ENGIE збільшила імпорт газу в Україну в 8 разів

Понеділок, 14 серпня 2017, 14:04

У липні французька енергокомпанія ENGIE збільшила поставки природного газу на адресу своєї дочірньої компанії ТОВ "Енжі Енерджі Менеджмент Юкрейн" в 8 разів - до 18 млн кубометрів.

Про це OilNews повідомили в "Консалтинговій групі А-95" з посиланням на власне дослідження.

Крім поставок для своєї "дочки", в липні французька компанія продавала газ НАК "Нафтогаз України" - на адресу держхолдингу було поставлено приблизно 27 млн ​​кубометрів ресурсу.

Як повідомлялося, 1 серпня "Енжі Енерджі Менеджмент Юкрейн" отримала ліцензію НКРЕ на торгівлю газом, що дає їй право безпосередньо продавати газ кінцевим споживачам.

Реклама:

Ще один міжнародний трейдер - Trafigura, в липні наростив поставки на 27% - до 80 млн кубометрів і за результатами минулого місяця став третім найбільшим імпортером газу після НАК "Нафтогаз України" і компанії "ЕРУ Трейдинг".

ENGIE одна з найбільших європейських енергокомпаній. Компанія займається генерацією, передачею та постачанням електроенергії, видобутком, транспортуванням і постачанням природного газу, а також альтернативними джерелами енергії. У 2016 році оборот компанії становив 66,6 млрд євро.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!