"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна трохи збільшила видобуток газу

Вівторок, 1 серпня 2017, 11:33

Видобуток газу в Україні в січні-червні 2017 року збільшився на 2,6% в порівнянні з аналогічним періодом 2016 року - до 10,261 млрд кубометрів.

Про це повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в Міністерстві енергетики та вугільної промисловості.

За даними міністерства, підприємства "Нафтогазу" за шість місяців збільшили видобуток газу на 1,6% - до 8,93 млрд кубометрів в тому числі числі ПАТ "Укргазвидобування" збільшило видобуток газу на 2,3% - до 7,476 млрд кубометрів, тоді як ПАТ "Укрнафта" скоротило на 6,5% - до 612,1 млн кубів.

При цьому в поточному році зафіксований видобуток ПАТ "Чорноморнафтогаз" в обсязі 5,2 млн кубометрів газу, що пов'язано з отриманням компанією контролю над видобутком газу зі свердловин Стрілецького родовища після звернення ПрАТ "Пласт" до компанії про неможливість в повній мірі виконувати функції оператора родовища, від якого залежить газопостачання Генічеська.

Реклама:

Інші працюючі в країні нафтогазовидобувні компанії в січні-червні 2017-го наростили видобуток газу на 6,1% в порівнянні з аналогічним періодом 2016-го - до 2,167 млрд кубометрів.

Раніше голова "Укргазвидобування" Олег Прохоренко заявляв, що до 2020 року Україна збільшить видобуток газу та зменшить його споживання, що дозволить не імпортувати "блакитне паливо".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!