Земельний банк Кернела Веревського перевищив 600 тисяч га

П'ятниця, 7 липня 2017, 11:38

Після поглинання "Українських Аграрних Інвестицій" і "Агро Інвест Україна" земельний банк компанії Кернел перевищив 600 тисяч га.

Про це йдеться у повідомленні компанії.

"У червні компанія стала власником холдингу УАІ, який управляє більш ніж 190 тис. га землі і потужностями одноразового зберігання на 200 тис. тон, а на початку липня до складу Кернелу увійшли активи "Агро Інвест Україна": елеваторні потужності на більш ніж 170 тис. тон і більше 27,5 тис. га землі", - відзначають в компанії.

У 2016 році чистий збиток "Агро Інвест Україна" скоротився в 3,6 рази, до 60,6 млн грн, виручка зросла на 8%, до 336,36 млн грн в порівнянні з 2015 роком.

Реклама:

Агрохолдинг "Агро Інвест Україна" заснований MK Group у 2006 році. У 2007 році ЄБРР інвестував 7 млн ​​доларів в MK Group, а в лютому минулого року вийшов зі складу акціонерів.

Основними напрямками діяльності "Агро Інвест Україна" є рослинництво, тваринництво та зберігання зерна. Підприємство вирощує кукурудзу, соняшник, пшеницю, цукровий буряк.

Виробництво здійснюється в Київській, Вінницькій, Черкаській та Житомирській областях на близько 30 тис. га. Щорічна кількість виробленого зерна компанії становить більше 175 тис. тонн.

"Агро Інвест Україна" має елеватор у Київській області, потужністю 113 тис. тонн одноразового зберігання та Вінницькій області, потужністю 61 тис. тонн одноразового зберігання.

"Кернел" - найбільший у світі виробник і експортер соняшникової олії, провідний виробник і постачальник сільськогосподарської продукції з регіону Чорноморського басейну на світові ринки.

Головою наглядової ради, генеральним директором і основним власником холдингової компанії Kernel Holding S.A. є Андрій Веревський.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: