Надходження в місцеві бюджети зросли на 22 мільярди

Четвер, 6 липня 2017, 19:05

Надходження власних доходів місцевих бюджетів в першому півріччі 2017 року виросли на 22 мільярди гривень.

Про це повідомив міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко в Facebook.

"За перше півріччя 2017 року надходження власних доходів загального фонду місцевих бюджетів України зросли на 22 млрд гривень. Це + 34% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року, і склали 87 млрд гривень", - написав він.

Реклама:

За його словами, надходження власних доходів місцевих бюджетів 366 об'єднаних територіальних громад (ЗТВ) зросли майже в 2 рази і склали 3,9 млрд гривень (1,9 млрд гривень). У розрахунку на одного жителя, середній показник надходжень власних доходів на одного жителя ОТО склав тисячу двісті п'ятьдесят-шість гривень (+616 гривень)

Так, з урахуванням міжбюджетних трансфертів з держбюджету доходи загального фонду місцевих бюджетів 366 ОТО становлять 9 млрд гривень.

З огляду на те, що нові 207 ОТО, в яких перші місцеві вибори були проведені в 2016 році, тільки в цьому році отримали 60% надходжень від податку на доходи фізичних осіб в свої місцевих бюджетів, то їх власні ресурси в порівнянні з аналогічним періодом минулого року зросли в 3 рази і склали 2 млрд гривень (1,4 млрд гривень).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!