"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Єврокомісія може ще раз оштрафувати Google - ЗМІ

Четвер, 6 липня 2017, 18:00

Єврокомісія може виписати Google ще один штраф за зловживання домінуючим становищем Android на суму понад 2,4 мільярда євро.

Про це повідомляє itc.ua з посиланням на The Verge і Reuters.

Як відомо, минулого тижня Єврокомісія оштрафувала Google на 2,42 млрд євро за маніпуляцію пошуковою видачею з метою просування власних інтернет-сервісів, тим самим поставивши жирну крапку в одній з трьох справ щодо пошукового гіганта.

Реклама:

Накладений на Google штраф - рекордний в історії ЄС. В даний час антимонопольники ЄС готуються виписати Google новий штраф у справі про зловживання домінуючим становищем Android, який буде ще більше, пише агентство Reuters з посиланням на джерела, близькі до розслідування.

Нагадаємо, що за європейськими законами на порушника може бути накладено штраф у розмірі до 10% річного обороту на всіх ринках, що у випадку Google становить понад 8 млрд євро, але це в теорії, на практиці таких штрафів ніколи не накладають.

За словами джерел Reuters, експертну комісію, яку ЗМІ називають "адвокатом диявола", планувалося створити ще минулого місяця. Такі комісії, як правило, формуються з трьох-чотирьох чиновників і кількох галузевих експертів для додаткової оцінки всіх аспектів справи.

Зазвичай винесення остаточного рішення займає від трьох до чотирьох тижнів, але чи приступила група до роботи поки невідомо.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: