"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Wizz Air може ввести плату за провезення будь-якої ручної поклажі - ЗМІ

Середа, 5 липня 2017, 16:30

Угорський лоукостер Wizz Air має намір ввести плату за гарантоване провезення будь-якої ручної поклажі.

Про це повідомляє портал avianews.com з посиланням на fly4free.pl.

Буде скасовано її поділ на два типи: маленьку, провезення якої безкоштовне, і велику, за яку потрібно платити.

Реклама:

Замість цього будуть введені єдині габарити, які будуть більше нинішньої маленької ручної поклажі, але менше великої.

Щоб гарантовано взяти ручну поклажу на борт літака, пасажирам необхідно буде заплатити збір, який також буде включати пріоритетну посадку. Розмір плати на даний момент невідомий.

Гарантію на розміщення ручної поклажі в салоні отримають перші 80 пасажирів в разі, якщо політ буде виконувати А320 і перші 90 пасажирів, якщо політ буде виконувати А321.

Якщо пасажир не захоче платити новий збір, то його валізу в разі нестачі місця на борту може бути безкоштовно розміщено в багажному відсіку літака. При цьому не уточнюється, чи дозволять мандрівникові забрати в салон цінні речі.

Також, нові правила, за даними польського авіапорталу, передбачають зменшення ваги платного зареєстрованого багажу з 23 кг до 20 кг.

Про нові правила угорська авіакомпанія може оголосити вже через два тижні. Передбачається, що вони будуть введені в дію з 29 жовтня, коли вступить в силу зимовий розклад польотів.

Раніше повідомлялося, що Wizz Air дозволив безкоштовно виправляти імена і прізвища у квитках. Так, якщо при покупці квитка пасажир припустився помилки в імені або прізвища, то її можна один раз виправити безкоштовно на сайті авіакомпанії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: