Кіберполіція рекомендує припинити використовувати "M.E.Doc"

Середа, 5 липня 2017, 16:04

Департамент кіберполіції Національної поліції рекомендує всім користувачам програмного забезпечення "M.E.Doc" на час проведення слідчих дій припинити використовувати це ПЗ і відключити від мережі комп'ютери, на яких воно встановлене.

Про це сказано в повідомленні Нацполіції, передають Українські Новини.

"Департамент кіберполіції наполегливо рекомендує всім користувачам, на час проведення слідчих дій, припинити використовувати ПЗ "M.E.Doc" і відключити комп'ютери, на яких воно встановлене, від мережі. Також необхідно змінити свої паролі й електронні цифрові підписи у зв'язку з тим, що ці дані могли бути скомпрометовані", - зазначено в повідомленні.

Найближчим часом на сайті Нацполіції будуть опубліковані інструкції для перевірки на наявність backdoor (програми, які встановлює зламувач на зламаному ним комп'ютері, з метою повторного одержання доступу до системи) на комп'ютері.

Реклама:

У департаменті також уточнили, що вилучене в компанії ТОВ "Інтелект-Сервіс" обладнання, за допомогою якого поширювався вірус, буде спрямовано для проведення детального аналізу з метою дослідження й розробки інструментів, які дозволять виявити заражених користувачів і нейтралізувати шкідливий код.

Як повідомлялося, співробітники прокуратури, кіберполіції та СБУ провели обшуки в компанії Інтелект-Сервіс (M.E.Doc) і вилучили сервера.

Міністр МВС Арсен Аваков теж написав у себе на сторінці в Facebook, що в ході обшуку у "Інтелект-Сервіс" вилучені програмні та апаратні засоби.

Нагадаємо, 4 липня департамент кіберполіції спільно з фахівцями СБУ та міської прокуратури припинили другий етап кібератаки Petya.

27 червня комп’ютерні системи українських банків та компаній було атаковано масовим інтернет-вірусом.

За попередньою інформацією, українські банки, установи, медіа, урядові інститути атакував вірус під назвою "Petya", що є різновидом вірусу WannaCry, який нещодавно пройшовся світом.

Відзначається, що листи, які містять вірус, приходили по електронній пошті протягом декількох тижнів.

Читайте такожЦе війна: Україну потрясла найбільша в історії кібератака

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: