Україна експортувала рекордні 43,8 мільйона тонн зерна

Понеділок, 3 липня 2017, 17:52

За попередніми оцінками, у 2016-2017 маркетинговому році, який завершився 30 червня, Україна експортувала 43,8 мільйона тонн зернових, що є абсолютним рекордом для країни.

Про це йдеться на офіційному сайті Міністерства аграрної політики та продовольства України.

"Рекордний врожай попереднього року у 66 млн тонн сформував ресурс для експорту на рівні 43,8 млн тонн, що є історичним максимумом для України", - зазначив перший заступник міністра Максим Мартинюк.

"Позитивна динаміка виявилася і у рекордному експорті борошна у 369,4 тис тонн, що свідчить про поступову переорієнтацію експортерів на постачання продукції з вищою доданою вартістю", - додав він.

Реклама:

За його словами, стимулювання внутрішньої переробки дозволить не тільки збільшити обсяг валютної виручки, але і нівелювати ризики, притаманні сировинному експорту, зокрема залежність від коливань світових цін на сільгосппродукцію.

Попередні підсумки експорту 2016-2017 маркетингового року у розрізі культур будуть подані найближчими днями.

Нагадаємо, за місяць до кінця маркетингового року Україна експортувала 40,7 мільйона тонн зерна, що на 1,7 мільйона тонн більше ніж за попередній період.

Тим часом за 4 місяці поточного року було експортовано аграрної продукції на 6,03 мільярда доларів, що на 32% більше, ніж за аналогічний період 2016 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: