В Криму відсутнє електропостачання

П'ятниця, 28 липня 2017, 15:00

В окупованому Криму відсутнє електропостачання через відключення чотирьох ліній енергомосту.

Про це повідомляє "Медуза" з посиланням на ЗМІ окупованого Криму.

За словами так званого "міністра палива та енергетики Криму" Вадима Бєліка, з невідомих причин відключено чотири лінії енергомосту, протягненого на півострів з території Краснодарського краю.

Реклама:

"Спрацювала протиаварійна автоматика з боку Тамані. Причини з'ясовуються", - сказав він.

Повідомляється, що на вулицях Сімферополя відключені світлофори, встали тролейбуси. Продовольчі магазини закриті.

Великі інфраструктурні об'єкти підключаються до резервних джерел електропостачання, зокрема, медіацентр, де знаходяться редакції найбільших ЗМІ окупованого Криму, підключений до генератора.

Півострів залишився без електрики приблизно о 14:00. Відсутність світла підтвердили в Сімферополі, Севастополі, Ялті, Керчі, Феодосії, Судаку, Бахчисараї, Красноперекопську та інших містах.

Без живлення залишилася і будівля компанії "Крименерго". Там повідомили, що з'ясовують причини збою. Найбільші об'єкти інфраструктури в даний час підключаються до резервних джерел живлення.

Як відомо, всі чотири нитки Кримського енергомосту запустили на повну потужність у травні 2017 року.

Нагадаємо, загальна потужність генерації на півострові - 920,3 МВт, на піку потрібно до 1,43 ГВт. Частину попиту закриває енергоміст через Керченську протоку (800 МВт) і перевезені з інших регіонів РФ мобільні ГТЕС.

Як відомо, наприкінці 2015 року в Херсонській області була повалена енергоопора ЛЕП, після чого електропостачання Криму з України припинилося.

Окупанти будуть в Криму дві ТЕС, аби закрити енергодефіцит в регіоні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: