"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Apple планує побудувати три заводи в США - Трамп

Середа, 26 липня 2017, 18:00

Президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп заявив, що компанія Apple побудує в США три великих заводи.

Про це американський лідер заявив в інтерв'ю The Wall Street Journal, передає The Verge.

Він зазначив, що генеральний директор Apple Тім Кук подзвонив йому і зобов'язався побудувати "три великих заводи, прекрасних заводи" в США. Однак інших деталей проекту Трамп не розкрив.

Реклама:

Apple відмовляється коментувати цю інформацію. Слід зазначити, що в даний час Apple виробляє в США лише Mac Pro, а основне її виробництво розміщено за межами країни (там, де воно дешевше) і використовує велику кількість постачальників.

Якщо заява Трампа підтвердиться, це означатиме серйозну зміну в політиці компанії.

Раніше Трамп, який в ході передвиборчої кампанії неодноразово називав пріоритетом американські товари і американських працівників, критикував Apple за те, що її продукція виробляється в Китаї.

У лютому на зборах акціонерів Кук повідомив, що у 2016 році Apple заплатила 50 млрд доларів американським постачальникам, ці дані були публічно оголошені вперше.

В інтерв'ю CNBC в травні Кук це повторив і додав, що Apple створила 2 млн робочих місць у США, в тому числі 80 000 - безпосередньо в Apple, а решта припадає на компанії, які з Apple співпрацюють.

Він також сказав, що Apple має намір створити фонд в 1 млрд доларів для інвестицій в американські компанії, які налагодили технологічно складне виробництво.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: