Вперше з 2011 року Ferrexpo залучить передекспортний кредит

Вівторок, 25 липня 2017, 10:53

Британська гірничорудна компанія Ferrexpo з активами в Україні залучає 4-річний передекспортний синдикований кредит в розмірі до 350 млн доларів.

Про це пише Uaprom з посиланням на Reuters.

Банк BNP Paribas виступає координуючим уповноваженим головного організатора. Операція вже розпочата для синдикату і буде закрита 31 липня.

Крім того, існує опція розширення позики до 500 млн доларів. В залежності від попиту банків на видачу коштів.

Реклама:

За словами банкірів, вперше з моменту анексії Криму та війни на Донбасі українська компанія вийшла на ринки міжнародних позик. У 2016-му кредит на 300 млн доларів залучив агрохолдинг "Кернел".

Нагадаємо, що в серпні 2016 року Ferrexpo повністю виплатила 420 млн доларів передекспортного фінансування. У той же час компанія продовжує обслуговувати кредитну лінію на 350 млн доларів з терміном погашення в серпні 2018 року.

Як повідомлялося, Ferrexpo в 2016 році отримала 189,2 млн доларів чистого прибутку, що більш ніж в шість разів перевищило показник за 2015 рік.

Компанії вдалося знизити чистий борг на 32% – до 589 млн доларів при зростанні вільних грошових коштів більш ніж в чотири рази – до 145 млн доларів.

Ferrexpo - залізорудна компанія з активами в Україні, найбільший виробник і експортер окатишів в СНД, чиї акції торгуються на Лондонській фондовій біржі.

За підсумками 2015 року компанія посіла третє місце серед найбільших світових виробників і експортерів окатишів для доменного виробництва, збільшивши їх обсяг виробництва на 5,8% - до 11,7 млн. тонн, а обсяг експортних продажів - на 1,5%, до 11,3 млн тонн.

Компанія Wigmore є дочірньою структурою CERCL Holdings Limited, спільного підприємства BXR Group і чеського підприємця Жданека Бакала (Zdenek Bakala).

Найбільшим акціонером Ferrexpo є Костянтин Жеваго, через Fevamotinico S.a.r.l. він володіє 50,3% акцій компанії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: