"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Microsoft позбудеться від Paint - The Guardian

Понеділок, 24 липня 2017, 15:20

Одна з перших базових програм для Windows - графічний редактор Paint - може скоро зникнути з операційної системи.

Про це повідомляє The Guardian.

Наступне оновлення Microsoft Windows 10, назване Autodesk Autumn (або Fall in the US) Creators Update, додасть безліч нових функцій, але Paint там може вже не бути.

Реклама:

З квітневим релізом Windows 10 Creators Update Microsoft представила новий Paint 3D, який встановлюється разом з традиційною Paint і володіє інструментами для створення 3D-зображень, а також деяким базовим функціоналом для редагування в 2D. Але це не оновлення оригінальної Paint і не позиціонується як таке.

Тепер Microsoft оголосила, що разом з Outlook Express, Reader і Reading list, Paint потрапила в ряд програм, які "видалені або застаріли в оновленні Windows 10 Fall Creators Update". Потрапляння в список застарілих/небажаних програм, які "не перебувають в активній розробці та можуть бути видалені в майбутніх випусках", означає, що видалення Paint – лише питання часу.

Випущений з першою версією Windows 1.0 в 1985 році, Paint був одним з перших графічних редакторів і став частиною базової комплектації Windows. Остання версія Paint для Windows 7 і більш пізніх версій була значно поліпшена, але, як і раніше, вважається слабкою в порівнянні з іншими безкоштовними альтернативами.

Нагадаємо, американські компанії Google, Apple, Microsoft, Amazon і Facebook увійшли в п'ятірку найдорожчих брендів у світі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: