У СОТ відбулися консультації за позовом Росії до України – МЕРТ

Четвер, 20 липня 2017, 13:35

У Женеві в рамках Всесвітньої торгової організації відбулися консультації за позовом Росії до України у зв'язку з введеними у відношенні РФ обмеженнями.

Про це повідомила заступник міністра економічного розвитку України Наталія Микольська на своїй сторінці у Facebook.

Російську делегацію на консультаціях очолював директор департаменту торгових переговорів Мінекономрозвитку Росії Максим Медведков, українську - заступник міністра Наталія Микольська.

Реклама:

"Українська сторона наполягає на тому, що Україна діє у відповідності зі своїми зобов'язаннями в рамках СОТ. Позиція України базується на чітких юридичних аргументах і підкріплена положеннями міжнародних угод, а також рішеннями, численними актами і заявами міжнародного співтовариства", - заявила Микольська.

Як повідомлялося, 19 травня 2017 року Росія направила в орган із вирішення спорів Світової організації запит на проведення консультацій у зв'язку з обмеженнями відносно РФ. Подача запиту на консультації є першим етапом розгляду спору в межах СОТ. Якщо консультації не призведуть до прийнятних результатів, РФ зможе ініціювати створення третейської групи з розгляду спору.

Мова йде, зокрема, про заборони на ввезення з Росії м'ясних і молочних продуктів, риби, винно-горілчаних виробів, обладнання для залізниць, добрив, і багатьох інших товарів. Особливі процедури застосовуються при ввезенні російських книг та іншої друкованої продукції. Особливий режим оподаткування застосовується при ввезенні старих російських автомобілів.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: