"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Право на індивідуальний лічильник газу мають всі споживачі - НКРЕКП

Четвер, 20 липня 2017, 11:40

У своїй роз'яснювальній записці НКРЕКП повідомив, що споживач має право за свій власний рахунок придбати та встановити газовий лічильник для своєї квартири.

Про це йдеться у статті на Економічній правді.

Таке рішення унеможливить ситуації, коли є будинковий облік газу, однак відсутній поквартирний облік.

Реклама:

Будинки, де було встановлено будинковий лічильник і не було індивідуального, зустрілись із проблемою переплати за газ дисциплінованими споживачами. Така ситуація демотивувала економити.

Як зазначається, нав'язування оператором газорозподільних мереж споживачеві блакитного палива лічильника певного марки та типу є порушенням ліцензійних умов.

Для встановлення лічильника за власні кошти споживачеві потрібно зробити декілька кроків.

По-перше, звернутись до оператора газорозподільної системи та узгодити порядок таких дій як видача технічних умов, погодження проекту тощо.

По-друге, фізичне встановлення лічильника. Може бути здійснене будь-яким підприємством, яке має право на виконання таких робіт.

По-третє, після того, як роботи із встановлення лічильника газу були завершені, споживачеві необхідно звернутися до оператора ГРМ для проведення первинного обстеження вузла обліку, ввести лічильник газу в експлуатацію та здійснити його опломбування.

Детальніше читайте за посиланням: Кінець "газових колгоспів"

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: