"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Кабмін заборонив приватизацію "Магістральних газопроводів України"

Четвер, 20 липня 2017, 09:50

Кабмін вніс ПАТ "Магістральні газопроводи України" до переліку об'єктів права державної власності.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Кабміну.

Як повідомляється, уряд на засіданні 19 липня схвалив проект закону України "Про внесення змін до закону України "Про перелік об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації".

Реклама:

Документ спрямований на забезпечення належної ідентифікації ПАТ "Магістральні газопроводи України" в перелік об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації, затвердженому вищезгаданим законом.

Статтею 5 Закону України "Про приватизацію державного майна" передбачено, що приватизації не підлягають об'єкти, що мають загальнодержавне значення, а саме: магістральні нафто- і газопроводи, магістральний трубопровідний транспорт, що обслуговують потреби держави в цілому, підземні нафто- та газосховища.

Метою діяльності ПАТ "Магістральні газопроводи України" згідно статуту є забезпечення безперебійного транспортування природного газу магістральними газопроводами, ефективної експлуатації, управління об'єктами магістрального трубопровідного транспорту і розвитку газотранспортної системи.

Нагадаємо, 9 листопада 2016 року Кабінет міністрів прийняв постанову № 801 "Про утворення ПАТ "Магістральні газопроводи України".

НАК "Нафтогаз України" планує почати передачу активів новоствореному ПАТ "Магістральні газопроводи України" після винесення рішення Стокгольмського арбітражу.

Очікується, що ПАТ "Магістральні газопроводи України" у 4 кварталі цього року отримає наглядову раду, що складатиметься з 7 членів: чотирьох незалежних та трьох представників держави.

Як повідомлялося, НАК "Нафтогаз України" 31 травня отримав окреме рішення Стокгольмського трибуналу в провадженні проти "Газпрому" за контрактом на поставку газу. Вимоги "Газпрому" до НАК "Нафтогаз України" за умовою "бери або плати" повністю скасовані.

Читайте також: "Нафтогаз" vs "Газпром". Чим завершилася битва під Стокгольмом

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: