"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Укрпошта приєдналася до системи Mastercard

Середа, 19 липня 2017, 14:20

ДП "Укрпошта" отримає можливість встановлювати POS-термінали на своїх відділеннях для розрахунку платіжними картками.

Про це повідомляє "Новое Время" з посиланням на джерело в Укрпошті.

Як повідомляється, поштовий оператор отримав акредитацію від міжнародної платіжної системи Mastercard. Зараз йде процес отримання Укрпоштою статусу еквайра та ліцензії від Національного банку на здійснення операцій з картками.

"Запит Укрпошти з набуття членства в міжнародній платіжній системі Mastercard був схвалений 4 липня 2017 року. Ліцензійний договір між Mastercard і Укрпошта підписаний, зараз йде процес технічної інтеграції", - підтвердили членство в прес-службі Mastercard.

Реклама:

"Дозвіл на здійснення еквайрингу дозволить встановити у відділеннях Укрпошти власні платіжні термінали", - прокоментували в прес-службі Укрпошти.

Як стверджують представники поштового оператора, Укрпошта вже через кілька днів оголосить тендер на закупівлю 5 тис. POS-терміналів зі стартовою ціною близько 30-35 млн гривень. Однак в держпідприємстві сподіваються, що в ході торгів на майданчику ProZorro вартість терміналів ще знизиться.

Власна мережа терміналів для Укрпошти, як стверджують там, набагато вигідніше з економічної точки зору, ніж установка в відділеннях терміналів банків-партнерів, яким за такі послуги довелося б платити комісійну винагороду.

"За нашими підрахунками, вже через рік вартість терміналів окупиться", - говорять в прес-службі ДП.

Раніше повідомлялося, що "Укрпошта" за результатами тендеру уклала угоду з компанією "УкрКарт" про послуги процесингу на 214,35 мільйона гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: