"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Естонія попередила про негативні наслідки "Північного потоку-2"

Вівторок, 18 липня 2017, 18:08

Проект "Північний потік-2" може мати негативні наслідки для енергетичної безпеки Європи.

Про це заявив міністр закордонних справ Естонії Свен Міксер у розмові з Tagesspiegel.

"Ми не можемо допустити, що постачальник використовував енергію як інструмент політичного тиску. Перш ніж проект буде продовжено, ми повинні дуже точно проаналізувати його наслідки", - сказав глава МЗС Естонії, яка зараз головує у Раді ЄС.

"Якщо аналіз засвідчить, що "Північний потік-2" ставить Росію у становище, в якому вона може тиснути на країни у Європі, наприклад, на Україну, ми маємо дуже серйозно до цього поставитися", - підкреслив Свен Міксер.

Реклама:

Разом з тим Міксер підтримав прямі переговори Європейської комісії з Росією щодо контроверсійного проекту.

Зазначимо, країни Європейського союзу поки не надали Єврокомісії мандат на початок переговорів з РФ щодо будівництва газопроводу "Північний потік-2". Відбулося тільки неформальне обговорення запиту ЄК.

Як відомо, низка європейських країн виступили проти будівництва трубопроводу, вважаючи, що він зробить ЄС заручником Москви.

Раніше президент Європейської ради Дональд Туск написав листа президенту ЄК Жану-Клоду Юнкеру, в якому зазначив, що будівництво газопроводу зміцнить позиції Росії.

"Північний потік-2" сконцентрує постачання російського газу на одному маршруті до Німеччини по дну Балтійського моря з 2020 року.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: