Грузія може поділитися з Україною локомотивами

Вівторок, 18 липня 2017, 14:55

Грузинська сторона готова надати Україні свої локомотиви для уникнення колапсу у вантажоперевезеннях в їх піковий період восени.

Про це в коментарі ЦТС розповів заступник міністра інфраструктури України Віктор Довгань, який наразі перебуває з офіційним візитом на переговорах в Грузії.

"Локомотиви хочуть надати Одеській залізниці, де восени очікуються проблеми з транспортуванням вантажів в напрямку портів. Перш за все, мова про зернові вантажі. Є питання по доставці цих локомотивів в Україну, але, думаю, це можна зробити за допомогою поромів", - повідомив Довгань.

Реклама:

Локомотиви можуть бути поставлені в серпні-вересні.

За його словами, грузинська сторона висловила такий намір в якості жесту доброї волі. Разом з тим, Грузія не проти отримати і вигоду від цієї угоди - швидше за все тяговий рухомий склад буде надано на умовах оренди.

Нагадаємо, минулої осені гострий дефіцит локомотивної тяги, вагонів і палива, простої рухомого складу поставили під загрозу виконання експортних контрактів найбільших ГМК і АПК-вантажовідправників України.

Тоді дефіцит локомотивної тяги становив приблизно 600 одиниць.

У поточному році ситуація з вантажопотоками на припортових станціях може ускладнитися ще більше - крім зерна, що йде на експорт, на осінь припадає піковий період перевезень імпортного вугілля. Також прогнозується збільшення обсягів експорту ЗРС через порти.

Нагадаємо, Укрзалізниця повідомляла про модернізацію українських дизельних локомотивів у Китаї.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: