Для продовження надзвичайних заходів в енергетиці немає підстав - глава "Укренерго"

Вівторок, 18 липня 2017, 13:10

Дія надзвичайних заходів в енергетиці завершилося і в даний час немає підстав для їх продовження.

Про це повідомив журналістам глава НЕК "Укренерго" Всеволод Ковальчук в Києві у вівторок, передає "Інтерфакс-Україна".

"Термін дії надзвичайних заходів в енергетиці завершився. Зараз немає законодавчих підстав для його продовження", - констатував він.

Ковальчук уточнив, що в червні втратив чинність закон, на підставі якого такі надзвичайні заходи могли вводитися.

Реклама:

"Крім того, на сьогодні особливої ​​необхідності в надзвичайних заходах немає. Електростанції, у яких мало вугілля на складах і самі не, а ті, у яких антрациту досить, вони зараз затребувані", - сказав він.

Глава "Укренерго" додав, що теоретично необхідність у введенні надзвичайних заходів в енергетиці може виникнути в жовтні.

Надзвичайний стан на ринку електроенергії діє з 17 лютого, і було введено у відповідь на повне припинення поставок антрацитового вугілля з території Донецької та Луганської областей, не контрольованій українською владою.

У березні Кабмін вперше продовжив НС на 1 місяць. 12 квітня надзвичайні заходи були продовжені вдруге. 11 травня надзвичайний стан було продовжено втретє, а 14 червня - вчетверте.

Надзвичайний стан передбачає перехід блоків атомних електростанцій на роботу в режимі тижневого маневрування.

Міністр енергетики і вугільної промисловості Ігор Насалик прогнозує, що надзвичайні заходи в енергетиці діятимуть до середини вересня.

З 24 мільйонів тонн вугілля, які українська енергетика споживає на рік, понад 9 мільйонів – вугілля антрацитової групи, і всі поклади його залишилися на непідконтрольній частині Донбасу.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: