Нацбанк запропонував встановлювати щоквартальні орієнтири для інфляції

П'ятниця, 14 липня 2017, 16:45

Правління Національного банку України пропонує крім інфляційних цілей на кінець року встановити також щоквартальні інфляційні орієнтири.

Відповідна ініціатива міститься в пропозиціях до розробки основних положень грошово-кредитної політики на 2018 рік і середньострокову перспективу, передає прес-служба НБУ.

На перший квартал 2018 року пропонується встановити інфляційний орієнтир 7,5% +/- 2 процентних пункту (п.п.), на другій - 7% +/- 2 п.п., на третій - 6,5% +/- 2 п.п. і на четвертий -6% +/- 2 п. п.

Реклама:

На перший квартал 2019 року пропонується встановити орієнтир на рівні 5,75% +/- 2 п.п., на другий 5,5% +/- 2 п.п., на третій - 5,25% +/- 2 п .п. і на четвертий - 5% +/- 1 п. п.

Передбачається, що з грудня 2019 року середньострокова мета щодо інфляції на рівні 5% +/- 1 п.п. стає безперервною. Тобто НБУ буде докладати зусиль для її постійного збереження, а не тільки на кінець року.

Нацбанк за підсумками засідання монетарного комітету 6 липня зберіг прогноз інфляції на поточний рік на рівні 9,1% (грудень до грудня).

При цьому, як повідомлялося, Національний банк допускає, що реальний рівень інфляції до кінця 2017 року буде вище прогнозованого.

Нагадаємо, відомий американський економіст, автор "правила Тейлора", Джон Тейлор в інтерв’ю ЕП заявив, що Україні необхідно зменшити інфляцію для росту економіки.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!