"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Погана медицина обходиться Україні у 4% ВВП - Світовий банк

Четвер, 13 липня 2017, 14:50

Україна витрачає на медицину значно більше, ніж будь-яка країна з аналогічним рівнем доходів - 4% ВВП.

Про це повідомляє прес-служба Торгово-промислової палати з посиланням на керівника програм з людського розвитку Світового банку Фона Зао.

За його словами, система фінансування сфери медицини в нашій країні є вкрай неефективною: Україна витрачає на медицину понад 4% ВВП – відчутно більше, ніж будь-яка країна із схожим рівнем доходів, а якість медичних послуг залишається незадовільною.

Реклама:

Світовий банк має намір підтримувати приватний сектор в Україні у напрямі реформування системи охорони здоров’я. На сьогодні державний сектор контролює реформи у цьому секторі. Підвищення конкурентоспроможності у приватному секторі сприятиме проведенню належних реформ, що призведе до поліпшення системи в цілому.

У 2015 році було підписано угоду між Україною та Міжнародним банком реконструкції та розвитку (інституція Світового банку) щодо впровадження в Україні проекту "Поліпшення охорони здоров’я на службі людей", у рамках якої наша держава отримає до 215 млн дол.

Передумовами ідеї проекту стали: низький рівень здоров’я населення України, а отже зниження очікуваної тривалості життя; повільний процес реформування системи охорони здоров’я; недостатній рівень економічних можливостей держави, у тому числі фінансування медичної галузі загалом.

Як повідомлялося, уряд виділить додаткові 25 мільярдів на медичну реформу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: