"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У "Дніпроавіа" прокоментували можливу зупинку роботи

Вівторок, 11 липня 2017, 20:09

Один з найбільших авіаперевізників України компанія Дніпроавіа зазнає фінансових труднощів, але про зупинку роботи не йдеться.

Про це LIGA.net сказав глава правління Дніпроавіа Олег Новіков.

Коментуючи заяву міністра інфраструктури Володимира Омеляна про те, що авіакомпанія вже у вересні може призупинити роботу, Новіков сказав, що проблеми є, але зупиняти роботу компанія поки не збирається.

"У нас почалися проблеми після рішення суду і заяви генпрокурора про можливу націоналізацію компанії. Після цього всі наші партнери почали вимагати передоплату, кредитори відмовилися нас підтримати... Ситуація важка, але про зупинку роботи Дніпроавіа мова поки не йде", - сказав Новіков.

Реклама:

Раніше сьогодні глава Мінінфраструктури сказав, що Дніпроавіа скоро може зупинити роботу.

Нагадаємо, у березні генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що рішенням суду 94,5% акцій ВАТ "Авіаційна компанія "Дніпроавіа" зобов'язано списати на користь держави.

Як повідомлялося, ФДМ наприкінці серпня 2009 року продав 94,572% акцій "Дніпроавіа" компанії "Галтера" за 59,017 млн гривень при стартовій ціні 58,415 млн гривень.

В результаті, авіакомпанією після приватизації, через ТОВ "Галтера" володіє фінансово-промислова група "Приват", співвласником якої є бізнесмен Ігор Коломойський.

"Дніпроавіа" здійснює регулярні та чартерні авіарейси в країни Європи, Близького Сходу, СНД. Є одним з найбільших українських перевізників.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: