"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ЄБРР збільшив розмір компенсації по "теплих" кредитах

Вівторок, 11 липня 2017, 14:40

Європейський банк реконструкції та розвитку більш ніж в два рази збільшив розмір компенсації за програмою IQ energy, яка спрямована на модернізацію і утеплення житла.

Про це йдеться в офіційному прес-релізі IQ energy.

Максимальна сума гранту, доступна одній фізособі, залишилася незмінною і становить 3 тис. євро.

Реклама:

"Своїм рішенням - збільшити розмір гранту до 35% від загальної суми кредиту - ми прагнемо ... свідомо переходити до раціонального споживання енергоресурсів через використання сучасних енергоефективних технологій", - зазначив Шевкі Аджунер, директор ЄБРР в Україні.

Компенсація буде виплачуватися протягом 3-5 тижнів після підтвердження електронної заявки. Її можна буде отримати не тільки на основне обладнання, але і на супутні товари, а також вартість монтажних робіт, якщо вони були придбані в кредит від банків-партнерів програми, разом з основним обладнанням.

Договори про співпрацю за програмою IQ energy підписані з Райффайзен Банком Аваль, Укрсиббанком і ОТП Банком. Компенсацію можна отримати і при придбанні товарів за допомогою кредитних карт за рахунок кредитних коштів від Райффайзен Банку Аваль або ОТП Банку.

Керівник програми IQ energy Оксана Булгакова презентувала нову категорію, на яку можна буде отримати компенсацію при модернізації житла, - рекуператори.

"Ми очікуємо, що нові умови і розширення каталогу технологій дозволять українцям модернізувати свої будинки якісними матеріалами, які відповідають європейським стандартам і сприятимуть мінімізації втрат тепла в житловому секторі та підвищення рівня комфорту", - зазначила вона.

Нагадаємо, програма IQ energy розроблена ЄБРР, загальний обсяг компенсацій на утеплення житла - 15 млн євро. Мета програми - підвищення енергоефективності української житлового сектора.

Читайте також: Як будинок зробити теплішим за 100 тисяч, якщо це коштує мільйон

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: