Фонд гарантування продав на біржі акції Укрнафти і Центренерго

Вівторок, 11 липня 2017, 10:40

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб 10 липня продав на Українській біржі акції державної енергогенеруючої компанії Центренерго і найбільшої нафтовидобувної компанії країни - Укрнафта.

Про це йдеться у повідомленні Української біржі.

"10 липня 2017 року на ПАТ Українська біржа відбувся аукціон з продажу активів, що враховуються на балансі ВАТ Банк Форум, і виставлених на продаж Торговцем цінними паперами ТОВ Інвестиційний капітал Україна", - йдеться в повідомленні.

Реклама:

Відзначається, що за результатами аукціону були продані акції Центренерго у кількості 199 470 штук загальною вартістю 2,1 млн гривень. Також продані активи Укрнафти в кількості 11 652 штуки загальною вартістю 3,5 млн гривень.

"Аукціон став першою успішною реалізацією ФГВФО цінних паперів на українських біржах. Завдяки біржовим технологіям вдалося провести відкритий конкурентний аукціон, хід якого транслювався на youtube-каналі Української біржі", - прокоментував подію голова правління біржі Олег Ткаченко.

За його словами, в результаті аукціону ФГВФО продав акції Центренерго за ціною, яка відповідає ринковому рівню та акції Укрнафти за ціною, яка "значно вища за ринкову".

Нагадаємо, що Інвестиційний Капітал Україна (ICU) виступила брокером з продажу пакетів акцій Укрнафти і Центренерго з балансу банку Форум, який знаходиться в стадії ліквідації.

Як відомо, перший аукціон з продажу активів збанкрутілих банків на Українській біржі не відбувся.

Раніше повідомлялося, що Фонд гарантування вкладів виставив на продаж на сьогодні тільки 40% активів неплатоспроможних банків.

Однак вже до кінця року через систему ProZorro.Продажі будуть виставлені на продаж всі 100% активів банків, що знаходяться під управлінням Фонду.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: