Shell буде щорічно вкладати 1 мільярд доларів в "зелену енергетику"

Понеділок, 10 липня 2017, 14:25

Royal Dutch Shell планує вкладати до 1 мільярда доларів на рік в підрозділ New Energies, що займається розвитком відновлюваних джерел енергії.

Про це заявив головний виконавчий директор компанії Бен ван Берден, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"У деяких частинах світу ми спостерігаємо, що електромобілі на акумуляторах набувають популярності у споживачів, при цьому витрати на проекти вітрової та сонячної генерації знижуються", - цитує його виступ агентство Bloomberg.

Реклама:

За словами глави Shell, такі зміни є позитивною новиною для всього світу, і їм слід сприяти.

Shell звертає увагу на широкі можливості в проектах, де одних акумуляторів недостатньо: для авіаперевезень, морського і важкого автомобільного транспорту більш актуальні водневе паливо, скраплений природний газ і біопаливо нового покоління, вважають в компанії.

При цьому Бен ван Берден вважає, що в країнах, що розвиваються Азії та Африки, де структура енергогенерації ще не знайшла завершеність, існує можливість переходу до екологічно чистих видів палива, минаючи стандартну прогресію від більш "брудних" до менш шкідливим енергоносіях.

Нагадаємо, у китайській провінції Шаньсі відкрилася сонячна електростанція, яка з висоти пташиного польоту виглядає як величезна панда.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!